Vier-slaapkamer vrijstaande huisuitbreiding

Vloerverwarming case study

Producten: SpeedTrak™ en SUPERflex™-16

Onze klant werd gevraagd om vloerverwarming te installeren in de nieuwe 90m2 uitbreiding van een vrijstaande woning, maar had moeite om een systeem te vinden dat zou passen bij het prijspunt van zijn klant, terwijl het toch snel en eenvoudig te installeren was.

Hoewel zijn klant er zeker van was dat hij een vloerverwarmingssysteem wilde, liet het budget de installatie van een vloerverwarmingssysteem niet toe, zodat de installateur een alternatieve oplossing moest vinden op een ander prijspunt.

Nadat hij met een aantal fabrikanten had gesproken en niet had gevonden wat hij zocht, nam de installateur contact op met het team van Continal, dat hem kon adviseren over de voordelen van alle verschillende systeemtypen op de markt, en hem kon helpen bij de keuze van de beste oplossing.

De oplossing

Na een diepgaande discussie met de klant over het hele scala aan mogelijke systemen, hebben we een SpeedTrak™-systeem met SUPERflex™-16-pijp aanbevolen.

We legden uit hoe de SUPERflex™-16 leiding een bochtradius van minder dan 100 mm heeft, waardoor deze bijzonder flexibel is bij het leggen. Aangezien het geschikt is voor gebruik met alle soorten bevestigingssystemen, zou het perfect werken met het SpeedTrak™-dekvloersysteem. Dit bevestigingssysteem wordt eenvoudigweg met een geïntegreerde lijmlaag op de isolatie geplakt, zonder dat er speciaal gereedschap of apparatuur nodig is.

De buis wordt vervolgens eenvoudig vastgeklikt op de voorgelegde baan, die om de 5 cm voorzien is van klemmen voor een snelle en eenvoudige installatie.

Als een van de meest kosteneffectieve oplossingen op de markt, zal het SpeedTrak™-systeem de installateur in staat stellen om binnen het budget te komen, waarbij de prijs wordt afgewogen tegen de complexiteit van het systeem en hoe eenvoudig het te installeren is. Dit zal ervoor zorgen dat zijn klant tevreden is met het voltooide systeem en maakt het waarschijnlijker dat de installateur in de toekomst opnieuw zal werken.

Het resultaat

Na alle beschikbare opties te hebben overwogen en deze grondig te hebben besproken met het Continal-team, koos de installateur voor de aanschaf van ons SpeedTrak™-systeem met SUPERflex™-16-pijp.

Hij koos ook voor een programmeerbaar HeatMax™ kamerbedieningssysteem, met een HeatMax™ bedradingscentrum en vier programmeerbare kamerthermostaten. Elke thermostaat werd geïnstalleerd om de temperatuur in elke kamer afzonderlijk te regelen via het bedradingscentrum, door middel van energiezuinige actuators die op de zeszoneverzamelleiding zijn geplaatst. De bedradingscentrale communiceert met de ketel om te zorgen voor een onmiddellijke reactie wanneer het systeem moet worden gewijzigd.

Nadat de bestelling was geplaatst, werd het systeem binnen enkele dagen aan de klant geleverd, voordat het snel en eenvoudig in de nieuwe uitbreiding van het pand werd geplaatst. Nadat het systeem was geïnstalleerd, werd er een dekvloer gelegd en was de installatie voltooid.

Meer  informatie over dit systeem