Tweelaagse nieuwbouw

Vloerverwarming case study

Producten: SUPERflex™-16 en EasyFix™ nieten

We kregen een telefoontje van een klant die ons vroeg om te helpen bij het ontwerpen van een vloerverwarmingssysteem voor de begane grond van hun nieuwe huis met vier slaapkamers; en natuurlijk waren we blij om te helpen.

We hebben hun wensen uitgebreid besproken en ze vertelden ons dat ze een luchtwarmtepomp zouden installeren. We legden uit hoe we het systeem zouden moeten ontwerpen om met lagere vertrektemperaturen te kunnen werken en adviseerden over de beste installatiemethode. Het systeem zelf zou in een dekvloer worden gelegd en aan de isolatie worden bevestigd met ons EasyFix™-nietsysteem.

De klant stuurde ons de plattegronden van het huis - en de indeling van de vloer leek op niets wat we eerder hadden gezien. Er waren gebogen en driehoekige ruimtes en we moesten ervoor zorgen dat het systeem alle ruimtes afdekte.

De oplossing

Nadat de vloer was opgemeten, vonden we twee spruitstukken nodig, vanwege de grootte en het aantal kamers. We hebben de beste locaties voor de spruitstukken besproken, met als optie een splitsysteem met een spruitstuk aan elk uiteinde.

Na een gesprek met de verwarmingsinstallateur gingen we echter voor een centrale inbouwkast waarin beide spruitstukken zouden worden ondergebracht. Het was een grote hoeveelheid toevoerleiding die in het spruitstuk liep, dus we ontwierpen het systeem zo dat er aan beide zijden van de muur leidingwerk naar binnen kwam om congestie door de deuropeningen te voorkomen.

Er werd een leiding voorzien voor de gebieden waar de leiding vrij geconcentreerd was. Vanwege alle ongewone vormen hebben we SUPERflex™-16 aanbevolen.

Het resultaat

We hebben uiteindelijk meer dan een kilometer aan vloerverwarmingsbuis geleverd! Het was echter ongelooflijk eenvoudig te installeren en het systeem werd in iets meer dan een dag geïnstalleerd.

De klanten kunnen niet wachten om het systeem aan de praat te krijgen en hun nieuwe vloerverwarming uit te testen.

Meer  informatie over dit systeem