Oude huisrenovatie

Vloerverwarming case study

Producten: TileFix®-25, en SUPERflex™-16

We werden gecontacteerd door een installateur die nog niet eerder met Continal had gewerkt, maar die naar ons toe kwam nadat hij vanwege de uitbraak van het Coronavirus geen contact had kunnen opnemen met zijn gebruikelijke leverancier.

Hij moest snel een vloerverwarmingssysteem vinden voor een groot, oud huis dat hij aan het opknappen was. Omdat hij al ter plaatse was, was tijd van belang en moest hij het systeem zo snel mogelijk laten ontwerpen en leveren om verdere verstoring voor de huiseigenaar tot een minimum te beperken.

Hij hoefde alleen maar vloerverwarming te installeren op de begane grond, om de keuken, de woonkamer, de eetkamer, de gang en het toilet op de benedenverdieping te bedekken - een totale verwarmde oppervlakte van 63m2. De installateur wilde het pand niet opnieuw inrichten, dus moest hij een vloerverwarmingssysteem vinden dat over de bestaande, geëgaliseerde betonplaat kon worden aangebracht.

De installateur was ook bezorgd dat de typische 200mm-buizencentra die gebruikt worden in vloerverwarmingssystemen die met een ketel werken, niet genoeg zouden zijn om voldoende warmte te leveren in het hele Victoriaanse pand, omdat de hoge plafonds en het gebrek aan wandisolatie aanzienlijke warmteverliezen van het pand veroorzaken. Op één na zijn alle muren rond het vloerverwarmingssysteem extern, wat leidt tot potentieel hogere warmteverliezen door de niet-geïsoleerde muren.

Daarom heeft de Technische Verkoopadviseur hem een TileFix®-25 systeem aangeboden met een nauwere afstand van 150 mm om een hogere warmteafgifte te creëren die de warmteverliezen van het oudere gebouw adequaat zou tegengaan.

De oplossing

Het TileFix®-25 systeem was perfect voor het pand omdat de installateur 10,5 mm dikke porseleinen tegels over de hele vloer wilde plaatsen, en TileFix® is een low-profile, snel reagerend systeem dat is ontworpen om keramische, porseleinen, marmeren en stenen tegels te accepteren met behulp van een normale tegellijm.

Het loste ook een ander probleem op voor de installateur, die de vloer slechts met maximaal 25 mm kon opbouwen. TileFix® is verkrijgbaar in 18mm en 25mm varianten, dus kon gemakkelijk worden gemonteerd binnen de parameters waar de verwerker mee werkte.

De installateur was blij met het systeem dat het Continal-team voorstelde en met de snelheid waarmee het systeem kon worden ontworpen en omgedraaid. Nadat hij de bestelling had geplaatst, werd het CAD-ontwerp binnen twee dagen goedgekeurd en werd het systeem minder dan twee dagen daarna verzonden.

"Een echt geweldig product, zeer concurrerende prijzen, en de Technical Sales Adviser was zeer behulpzaam bij het offreren en adviseren van mij met het systeem dat ik gebruikte. Een echte aanrader."

Het resultaat

Als het product eenmaal op de site is aangekomen, kan de installateur het snel en eenvoudig installeren. De 7-zone HeatMax™-verzamelleiding werd in de keuken geplaatst, op de buitenmuur naast de ketel. Het systeem werd aangevuld met een set digitale thermostaten van Quantum, zodat de huiseigenaar het hele systeem op afstand kon bedienen met behulp van een smartphone-app.

Meer  informatie over dit systeem